Vodene površine2018-03-03T17:26:01+01:00

Vodene površine

Vodene povrsine

Vodene površine  za rasadnik Marković predstavlja neodoljivo privlačan ukras svakog baštenskog prostora, jednu od važnijih prirodnih komponenti i zauzima značajno mesto u formiranju kompozicije vrta.Voda kao nijedan drugi element unutar bašte,unosi u prostor posebno privlačne promene koje se ispoljavaju u ogledanju okoline,zvucima i pokretima.

Bez obzira na njenu površinu u vrtu ona oplemenjuje svaki prostor,dajući mu vedrinu i život svojim prelivanjem ili prskanjem, kao i čistoću svojim bistrim prozirnim izgledom.

Vodene povrsine
Vodene povrsine

U rasadniku Marković posebna pažnja se poklanja izradi baš ovakvih elemenata u pejzažnoj arhitekturi. Smatramo da svaka vodena površina bilo ona stajaća (bazen, bara, jezerce) ili tekuća (veštački potok) treba da ima kako estetsko tako i terapeutsko dejstvo kod naših klijenata. Shodno površini koju želite da uredite (dvorište, terasa, stan, balkon…) planirajte obavezno jedan mali kutak koji će biti namenjen za neki vodeni element.

Posebno uživamo u izgradnji gore pomenutih vodenih elemenata na malim i oskudnim prostorima gde insistiramo da ako nema dovoljno mesta to bude makar i tanak mlaz vode koji izbija iz zida, poput česme, vodene kaskade, vodene zavese ili nezaobilazne fontane.

Vodene povrsine
Vodene povrsine

Vaša vodena površina čak i zimi kada je smrznuta svojom površinom predstavlja kontraste boja i tekstura. Ono što je jako bitno i čemu težimo je da svaka vodena površina ima dobar zvučni efekat (huk vode) i kvalitetnu i pravilno raspoređenu koloritnu rasvetu koja će vašoj površini dati dodatnu draž kako u večernjim satima tako i noću.

Vodene povrsine
Vodene povrsine

Vodena površina u bašti ili na nekom drugom mestu omogućava gajenje mnogobrojnih biljnih vodenih vrsta koje možete naći u rasadniku Marković.Obično za ozelenjavanje ovakvih površina koristimo sledeće grupe biljaka:

  • niski i polegli četinari
  • spororastući kalemljeni lišćari
  • šiblje (žbunje)
  • perene (trajnice)
  • vodeno bilje
  • sezonsko cveće

Našim klijentima pružamo mogućnost izbora vrste kamena od koje žele da im vodeni element bude izgrađen kao i potrebne opreme(pumpe, filtere, creva, kablove, rasvetu, geotekstil, foliju…)

Vodene povrsine

Svi naši klijenti mogu dobiti prave i potpune informacije kako za održavanje zelenila u i oko vodenih elemenata tako i za održavanje sistema samog vodenog elementa u svako doba putem „on-line“rasadnik saveta ili lično u rasadniku.

Izdvajamo iz “Rasadnika saveta”:

Go to Top