Uređenje dvorišta, tačnije Zelenih površina uopšte, je nešto čemu rasadnik Marković posvećuje posebnu pažnju na svim nivoima kako od bašta, vrtova, okućnica, vikendica, tako i do poslovnih upravnih zgrada, stambenih kompleksa jer ovaj vid usluge spada u stalno rastuće zahteve tržišta.

Dajemo potpune servisne informacije i usluge što se tiče održavanja svim klijentima. Rasadnik Marković vam ukazuje na sve potrebne baštenske poslove mesec dana unapred ako za neke od njih ima potrebe, tako da na vreme možete sagledati šta vas očekuje. Zahvaljujuci savetima i demonstracijama na našim primerima pružamo vam mogućnost kako bi ste održali najbolji izgled vaše bašte u godini koja je pred vama.

Mi insistiramo na kontinuiranom održavanju tokom cele godine jer jedino tako vidimo top formu i pun sjaj budućeg vrta. Bašta je sama po sebi živa i stalno se menja tako da se po neki put i desi da i vi želite nešto promeniti u njoj (dodati ili oduzeti). Zato je i potreban stalni nadzor i kontrola. U domen održavanja u zavisnosti o kojim površinama je reč navešćemo samo neke od niza usluga koji pripadaju ovoj delatnosti:

Uređenje dvorišta

Košenje travnjaka

(mašinsko) uz izgrabuljavanje i iznošenje pokošene trave

Postojeća slika sa sajta

Trimovanje travnjaka

(mašinsko) uz staze, puteve, stepenice kao i čišćenje pomenutih spojeva,

Šišanje živih ograda

(rezanje) svih vrsta, visina, oblika (ručno ili mašinsko)

Orezivanje

kompletnog dendrološkog sadnog materijala (ručno ili mašinsko) četinara, lišćara, perena, vodenog bilja, šiblja (žbunja), ruža, vinove loze, voća

2 postojeće slike

Prskanje

Fitopatološka i entomološka zaštita svih vrsta sadnog materijala i površina tokom cele godine

Malčiranje

kompletnog sadnog materijala tamo gde za to ima potrebe malčom (korom drveta) od raznih vrsta(četinara ili lišćara), u raznim bojama, oblicima i granulatima.

4 postojeće fotografije

Đubrenje

i prihranjivanja svim vrstama prirodnih đubriva (stajnjak, glistenjak, treset) kao i svim vrstama potrebnih mineralnih đubriva(NPK, KAN, AN, Urea, Osmokot, vodorastvorljiva, ekološka, folijarna sa različitom kombinacijom odnosa između mikro i makro elemenata…), uz unapred urađenu hemijsku analizu zemljišta.

Zalivanje

svih vrsta i tipova zelenih površina različitim metodama:rucno, poluautomatsko i automatsko

Svi naši klijenti mogu dobiti prave i potpune informacije o svemu što ih interesuje iz domena održavanja u svako doba telefonom, lično ili u rasadniku saveta.

Dobro došli!