Zalivni sistemi2018-03-03T17:41:08+01:00

Zalivni sistemi

Zalivni sistemi

Zalivni sistemi su za rasadnik Marković potreba za čiju ugradnju poklanjamo posebnu paznju. U poslednjih par godina svedoci smo velikih klimatskih promena koje na različite načine sve izrazitije utiču na rast i razvoj biljaka i travnatih površina. Bez obzira da li se radi o javnim površinama ili privatnim posedima, čovek se na različite načine bori da svom okruženju pruži optimalne uslove za rast i razvoj. Ponekad u tome i ne uspeva pa su rezultati tog neuspeha zaostali rast i sušenje biljaka a samim tim loš izgled okruženja i propala investicija.

Zalivni sistemi
Zalivni sistemi

Ono na čemu rasadnik Marković u poslednje vreme pridaje veliku pažnju i značaj jeste ugradnja zalivnih sistema. Da bi se vaš budući vrt održao i uvek bio u formi potrebno je pravilno zalivanje. Prosto je nemoguće da ako u vašem vrtu imate više pejzažnih elemenata (travnjak, perenjak, alpinum, žardinjere) svakom od njih i u svakom trenutku u zavisnosti od vremenskih uslova dozirate baš onoliku količinu vode koja je potrebna svakom od njih.

Zalivni sistemi će vam u mnogome skratiti vreme i poboljšati kvalitet zalivanja gore pomenutih elemenata. Zaposleni u rasadniku Marković će vam pružiti kompletnu uslugu po pitanju zalivnih sistema: od praktičnih saveta, projektovanja, ugradnje i održavanja.

Zalivni sistemi
Zalivni sistemi

Radimo sa isključivo najpoznatijim i priznatim svetskim brendovima poput:Toro,Hunter,Rainbird.Ovi zalivni sistemi  rade potpuno automatski, što znači da ceo sistem funkcioniše bez prisustva čoveka. Ovaj sistem pored toga što će vam uštedeti vreme koje bi proveli zalivajući svoje površine ujedno štedi i količinu utrošene vode jer zaliva isključivo samo ono za šta je podešen. Naša dužnost je da svaki automatski zalivni sistem koji smo ugradili i koji ćemo ugraditi funkcioniše besprekorno.Ono što je jako bitno je to da pred kraj vegetacionog perioda tj.obično pred kraj godine voda iz zalivnog sistema se ispusti i kompersorom po mogućstvu izbaci kompletna voda kako sistem ne bi zaledio i potencijalno došlo do njegovog oštećenja.

Zalivni sistemi
Zalivni sistemi

Svi naši klijenti mogu dobiti prave i potpune informacije o samoj postavci i održavanju zalivnih sistema u svako doba putem „on-line“ rasadnik saveta ili lično u rasadniku.

Izdvajamo iz “Rasadnika saveta”:

Go to Top