Pratite nas!

FacebookTwitterRSS Feed

Aktuelno

Aronija - Aronia melanocarpa
PDF Štampa El. pošta

Aronija u službi zdravlja ljudi. Kvalitetne sadnice od sada i u našem rasadniku!

Aronia melanocarpa (Photinia melanocarpa)  kao biljka sa velikom količinom antioksidansa predstavlja pravi eliksir zdravlja. Antioksidansi iz borovnice Aronije se vezuju za slobodne radikale, neutrališu ih i na taj način ostvaruju izuzetno blagotvorno dejstvo. Aronija predstavlja pravi prirodni antibiotik koji predupređuje bolesti digestivnog trakta, aktivno pomaže kod bronhitisa i astme ali i mnogih drugih patoloških stanja. Antiseptičko dejstvo Aronije je odavno poznato, kao i da je dobro sredstvo za čišćenje plaka kardio-vaskularnog sistema. Dobro se pokazala pri korišćenju u preventivne svrhe gotovo za sva obolenja, usporava starenje organizma. Mogu je koristiti sportisti i rekovalescenti kao i starije osobe.

Gajenje Aronije

Aronija se sadi s Jeseni i u rano Proleće. Aronija je veoma otporna biljka, koja svoju otpornost prema bolestima i štetočinama kroz svoja lekovita svojstva prenosi  na ljude koji je konzumiraju.

U rasadniku Marković sadnice Aronije, po ceni već od 200,00 RSD,  možete kupiti u kontejnerima koji omogućavaju uspešnu sadnju, praktično cele godine. Aroniju je moguće proizvoditi u svakom domaćinstvu za potrebe članova porodice.

Krajnje jednostavna sadnja uz korišćenje bio-organskog đubriva i redovno navodnjavanje, posebno prve godine po sadnji omogućiće dobar i kvalitetan rod.

Aronija nije zahtevna i ne traži posebnu negu sem redovnog okopavanja, uklanjanja korova i navodnjavanja. Počinje da radja posle četvrte godine, podižući količine roda sukcesivno iz godine u godinu. Idealna je za plantaže koje ne zahtevaju posebnu negu uz primenu minimalnih agrotehničkih mera (Sistem kap po kap).

Za sve dodante informacije oko sadnica Aronije iz naše ponude, ne ustežite se da nas kontaktirate, sve kontakt informacije naćićete na našoj Kontakt strani. Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja!

Aronija biljka koja malo traži a svojim korisnicima mnogo daje!

Sadnice Aronije Sibirske Borovnice

Posetite nas!