Takuša2018-03-06T12:31:43+01:00

Takuša

Kruška Takuša
Takuša”(“takiš”) ima bujno stablo, razgranatu okruglastu i rastresitu krunu. Rađa obilno, a sazreva u drugoj polovini septembra. Okruglast ili okruglasto-pljosnat plod je svetlozelen i malo rumen sa osunčane strane. Meso je bledožuto, sočno, aromatično i osvežavajućeg ukusa, posebno kada ugnjili. Zreli plodovi se čuvaju do tri nedelje, a mogu da se koriste i za turšiju (“vodnjika”), rakiju, sušenje, pekmez.

Zrenje: Druga polovina septembra.

  • Latinski naziv: 

  • Domaći Naziv: 

  • Maksimalna Visina (m): 

  • Maksimalna Širina (m): 

  • Optimalni Svetlosni Uslovi:

  • Kvalitet Zemljišta: 

  • Cvetanje: 

  • Plodonošenje: 

  • Zalivanje: 

  • Malčiranje: 

  • Orezivanje: 

Uz ovu sadnicu može vam zatrebati i nešto od pratećeg materijala:

Izdvajamo iz “Rasadnika saveta”:

Go to Top