Kada smo se upoznali sa početnim zahtevom investitora, shvatili smo da ni sami nisu sigurni šta žele. Radilo se prvenstveno o postavljanju travnog busena i humuziranju već postojećeg lošeg zemljišta. Nasuli smo postojeće zemljište, grubo i fino izravjali teren i postavili travni busen na prethodno dodato organsko đubrivo (glistenjak) . Potom je kompletan travni busen povaljan u dva pravca. Trebalo je uraditi minimalističku dekoraciju u malom prostoru petougaonog oblika.

Na ivicama ovog petougla posađene su thuje occidentalis smaragd koje su imale zadatak da daju treću dimenziju ovoj ogromnoj žardinjeri. Centralna biljka je morus alba pendula ili žalosni dud čija je krošnja osvetljena odozdo. Kada se noću upali rasveta, svetlost obasjava padajuću krošnju iznutra i njene lepe nazubljene listove po ivici, što daje ovom detalju posebnu lepotu.

Trougao oko žalosnog duda formira picea conica ili patuljasta smrča ističići tako dud u prvi plan.

Zvezdasto su raspoređene u okolnom prostoru kuglaste forme thuje tiny tim i little gem.

Po ivici do ulaska u garažni prostor posađen je euonimus u više vrsta. Kako bi povezali celine u polju dekoracije ubačene su još dve thuje occidentalis sunkist i topijarna forma chamaecyparisa sqarossa. Kompletan zasad dendro materijala je dobro izmačiran. Na kompetnom objektu izvedeno je automatsko zalivanje, zalivnim sistemom Toro. Zbog problema u pritisku na glavnom priključku, moralo se pristupiti zalivanju sa više zalivnih krugova preskača.

Ova jedinstvena dekoracija je i danas u top formi, često je pogledamo obzirom da nas put tuda

često vodi.