Karamanka2018-03-06T12:35:50+01:00

Karamanka

Kruška Karamanka
Karamanka je veoma stara sorta kruške. Do Drugog svetskog rata najviše je gajena u Srbiji, ali danas se viđa retko, uglavnom u starim, zapuštenim voćnjacima. Može doživeti i preko 200 godina. Sazreva u drugoj polovini avgusta, a u običnim skladištima čuva se dve-tri nedelje. Stablo je bujno, razgranato, dok su srednje krupni plodovi malo suženi prema dugoj, tankoj i blago povijenoj peteljci. Pokožica je glatka (masna), u punoj zrelosti slamastožuta, sa sunčane strane svetlocrvena. Sočno, slatkonakiselo meso je prijatne arome

Zrenje: Druga polovina avgusta

  • Latinski naziv: 

  • Domaći Naziv: 

  • Maksimalna Visina (m): 

  • Maksimalna Širina (m): 

  • Optimalni Svetlosni Uslovi:

  • Kvalitet Zemljišta: 

  • Cvetanje: 

  • Plodonošenje: 

  • Zalivanje: 

  • Malčiranje: 

  • Orezivanje: 

Uz ovu sadnicu može vam zatrebati i nešto od pratećeg materijala:

Izdvajamo iz “Rasadnika saveta”:

Go to Top