Kolačara2018-03-05T13:26:59+01:00

Kolačara

Kolačara
Kolačara je autohtona Srpska vrsta jabuke kojoj se ponovo vraćamo. Plod je srednje krupan, meso je belo čvrsto, slatkasto kiselkastog ukusa, blago aromatično, pogodno za dijabetičare. Otporna je na zimske mrazeve, zreli plodovi lako otpadaju. Veoma je otporna na gotovo sve bolesti što je rezultiralo njenom većom sadnjom.

Zrenje: Polovina oktobra

  • Latinski naziv: 

  • Domaći Naziv: 

  • Maksimalna Visina (m): 

  • Maksimalna Širina (m): 

  • Optimalni Svetlosni Uslovi:

  • Kvalitet Zemljišta: 

  • Cvetanje: 

  • Plodonošenje: 

  • Zalivanje: 

  • Malčiranje: 

  • Orezivanje: 

Uz ovu sadnicu može vam zatrebati i nešto od pratećeg materijala:

Izdvajamo iz “Rasadnika saveta”:

Go to Top