Investitor je bio Neptun elektroniks iz Niša. Zgradu je radio Partner inženjering iz Beograda kao izvođač. Zahtev investitora je bio da se kratkom vremenskom roku ispune velike teške betonske žardinjere humusom prvog kvaliteta. Da se projektom ozelenjavanja obuhvate vrste poleglih, kuglastih niskih i srednjih četinara koji mogu da tolerišu izrazito sunce, obzirom da je terasa na kojoj su postavljene žardinjere orjentisana južno. Sa svojim zaposlenima rasadnik Marković je u najkraćem mogućem roku odgovorio svim zahtevima investitora u potpunosti. Na dnu svake žardinjere postavljena je vodopropusna tkanina, koja je imala za cilj da spreči prljanje štampanog betona, pri izlasku viška vode.

Za ispunjenje ovog projektnog zadatka izabrane su vrste niskih i srednjih četinara koje trpe sunce i vole rastresito i plodno tlo. Thuja occidentalis aurea nana, pinus mugo, thuja occidentalis tedy, thuja occidentalis tiny tim, picea conica, chamaecyparis squarossa, chamaecyparis ellwoodi i veliki broj pokrivača tla. Niski i srednji četinari su sađeni sa velikim zalihama organskog đubriva, kako bi brzo za kraće vreme vizuelno pokrili žardinjere. Obzirom da je o južnoj strani reč moralo se voditi računa da se pri malčiranju stavi veća količina malča, kako bi četinari preživeli vrela leta u betonskim žardinjerama koje se zagrevaju konstantno. Kako bi umanjili količinu toplote koju emituju žardinjere, sa južne strane smo zidove žardinjera pre humusa obložili stirodurom debljine pet centimetara.

Posebnu pažnju smo skrenuli na način zalivanja ovako velikih žardinjera, površina koje se brzo isušuju. Da bi dendrološki materijal u ovakvim žardinjerama nesmetano napredovao moramo zalivanje prilagoditi situaciji na terenu. Što znači umereno do srednje zalivanje jako kasno uveče. Mora prvo da se spusti temperatura supstrata u betonskim žardinjerama inače će biti kuvanja sadnog materijala. To bukvalno znači da će se to negativno odraziti na rast i razvoj sadnog materijala. Važno je da se žardinjere navodnjavaju umerenim pritiskom vode, kako bi bili sigurni da je obavljeno potpuno zalivanje biljaka. Malč će onemogućiti stvaranje pokorice na zemljištu i odvlačenje viška vlage u atmosferu.Takođe, na površinama u žardinjerama neće rasti korov.