Početna ideja investitora je bila da rasadnik Marković preuzme održavanje oko 40 ari zelenih površina koje okružuju ovaj velelepni objekat na Novom Beogradu. Naši zaposleni morali su da reše velike propuste u održavanju koji su se godinama gomilali. Travnate površine koje nisu redovno održavane košenjem su se na pojedinim mestima proredile, dok se na vlažnim mestima pojavila mahovina koja je takođe uništavala travnjak. Redovnim jednonedeljnim košenjem i trimovanjem ivica kao i inicijalnim đubrenjem mineralnim đubrivom, uspeli smo da u kratkom roku vratimo stari sjaj ovoj velikoj travnatoj površini.

Mahovina je tretirana hemijski i unošenjem separirane jedinice, kako bi se popravile fizičke osobine zemljišta koje je bilo sabijeno, i slabo vodopropustivo. Žive ograde koje su bile mahom četinarske nisu redovno orezivane ni prihranjivane , pa su se pojavile mnogobrojne rupe. Naši zaposleni su u prvom mahu manje skratili vrhove četinara u živim ogradama i izvršili inicijalno prihranjivanje glistenjakom koji je za kratko vreme dao dobre rezultate. Biljke su u drugoj polovini proleća počele da se popunjavaju i dobijaju zdravu boju potvrđujući kvalitet posla koji smo obavili.

Tada se pojavila potreba za obnavljanjem kompletnog prstena zelenila neposredno pored objekta, i podizanjem nove žive ograde prema zgradi Pio fonda.
Orezivanjem smo oblikovali stare zasade tuja i juniperusa ispred glavnog ulaza zgrade.

Na uskim prolazima su po ivici posađeni okrugli šimširi koji su se u perspektivi zatvorili praveći tako jedinstvenu borduru. Isred glavnog ulaza u potpunoj senci posađena je kombinacija aukube,tise i šimšira koja se izvrsno pokazala u dugom nizu godina koje su usledile.
Odrađena je kvalitetna prihrana pri sadnji i malčiranje malčom u debelom sloju. Po ivici je dekorativno stavljen oblutak, koji je imao za funkciju da umanji prskanje sa okapnice iznad ulaza.

Oko fontane posađen je stubasti šimšir, koji je pored dekorativnog imao zadatak da sakrije požuteli mermer. Ruže su orezane niže, obzirom da uopšte nisu održavane kako bi se omladile i poterale nove izdanke. Istovremeno su bogato prihranjene glistenjakom i malčirane u debelom sloju. Već tog leta su nas nagradile, obilnim cvetanjem koje je trajalo do kasne jeseni.

Na glavnom ulazu za komintente je urađen logo Jubmes banke od šimšira, festuke glauke, stahisa, veronike i ostalih cvetnica. Sa gornje terase pružao se kotonaster dameri koji je mamio poglede prolaznika kada bi izbacio svoje bobice.

Sa sunčane strane upotrebili smo vrste koje obožavaju sunce.

Berberis se pokazao odlično za kasnije formiranje velikih crvenih kugli. Zimzeleno šiblje ispunilo je rundele sa severne strane banke u različitim koloritima.
Ono je redovno održavano rezidbom, tako da je za kratko vreme popunilo sav vizuelni prostor i stvorilo masiv prema zgradi Pio fonda. Malčiranje je doprinelo da se u vrelim letnjim danima ova kompozicija održi kao i redovna prihrana i zalivanje.

Do zgrade Pio fonda posađena je živa ograda od pirokante koja je za kratko vreme redovnim orezivanjem, okopavanjem, prihranjivanjem i malčiranjem privedena svojoj nameni.