Održavanje2018-03-03T18:06:48+01:00

Održavanje zelenih površina

Zelene površine

Zelene površine su nešto čemu rasadnik Marković posvećuje posebnu pažnju na svim nivoima kako od bašta, vrtova, okućnica, vikendica, tako i do poslovnih upravnih zgrada, stambenih kompleksa jer je to u poslednje vreme jedan od najčešćih zahteva tržišta.

Dajemo potpune servisne informacije i usluge što se tiče održavanja svim klijentima. Rasadnik Marković vam ukazuje na sve potrebne baštenske poslove mesec dana unapred ako za neke od njih ima potrebe, tako da na vreme možete sagledati šta vas očekuje.Zahvaljujuci  savetima  i demonstracijama na našim primerima pružamo vam mogucnost kako bi ste održali najbolji izgled vaše bašte u godini koja je pred vama.

Mi insistiramo na kontinuiranom održavanju tokom cele godine jer jedino tako vidimo top formu i pun sjaj budućeg vrta. Bašta je sama po sebi živa i stalno se menja tako da se po neki put i desi da i vi želite nešto promeniti u njoj (dodati ili oduzeti). Zato je i potreban stalni nadzor i kontrola.

Zelene površine
Zelene površine

U domen održavanja u zavisnosti o kojim površinama je reč navešćemo samo neke od niza usluga koji pripadaju ovoj delatnosti:

  • košenje travnjaka (mašinsko) uz izgrabuljavanje i iznošenje pokošene trave
  • trimovanje travnjaka (mašinsko) uz staze, puteve, stepenice kao i čišćenje pomenutih spojeva,
  • rezanje (šišanje) živih ograda svih vrsta, visina, oblika (ručno ili mašinsko)
  • orezivanje kompletnog dendrološkog sadnog materijala (ručno ili mašinsko) četinara, lišćara, perena, vodenog bilja, šiblja (žbunja), ruža, vinove loze, voća
  • fitopatološka i entomološka zaštita svih vrsta sadnog materijala i površina tokom cele godine
  • malčiranja kompletnog sadnog materijala tamo gde za to ima potrebe malčom (korom drveta) od raznih vrsta(četinara ili lišćara), u raznim bojama, oblicima i granulatima.
  • đubrenja i prihranjivanja svim vrstama prirodnih đubriva (stajnjak, glistenjak, treset) kao i svim vrstama potrebnih mineralnih đubriva(NPK, KAN, AN, Urea, Osmokot, vodorastvorljiva, ekološka, folijarna sa različitom kombinacijom odnosa između mikro i makro elemenata…), uz unapred urađenu hemijsku analizu zemljišta.
  • zalivanja svih vrsta i tipova zelenih površina različitim metodama:rucno, poluautomatsko i automatsko
Zelene površine
Zelene površine
Zelene površine
Zelene površine
Zelene površine
Zelene površine
Zelene površine
Zelene površine
Zelene površine

Svi naši klijenti mogu dobiti prave i potpune informacije o svemu što ih interesuje iz domena održavanja u svako doba putem “on-line” rasadnika saveta ili lično u rasadniku.

Izdvajamo iz “Rasadnika saveta”:

Go to Top